OSIJEK

Humanitarna akcija Udruge Prader Willi: `I ti bi mogao biti 1 od 15000`

Osijek, 120211.Udruga osoba s PRADER WILLI sindromom odrzala je humanitarnu akciju u povodu Valentinova na osjeckom trgu Ante Starcevica. Prodavali su ruze, privjeske, znacke, balone, majice.....Foto: Dorian Horvat / CROPIX
 Dorian Horvat / CROPIX

OSIJEK - U sklopu akcije `I ti bi mogao biti 1 od 15000` Udruga osoba s Prader Willi sindromom u subotu je na središnjem osječkom trgu održala humanitarnu akciju s ciljem upoznavanja javnosti s radom udruge, ali i senzibiliziranja građana prema osobama s Prader Willi sindromom.

Riječ je sindromu koji nastaje uslijed oštećenja 15. kromosoma što se u najranijoj dobi djeteta očituje u hipotoniji cijeloga tijela uz nemogućnost samostalnog sisanja i disanja, a nakon 3. godine nastupa faza koja traje do kraja života i obilježena je stalnom potrebom za hranom zbog nedostatka osjeta sitosti.

Udruga na nivou Hrvatske broji 20-tak članova, a na području Osijeka za sada je poznato da živi četvero djece s ovim sindromom.

Jedan od ciljeva udruge je i da im se jave roditelje djece koja imaju ovaj sindrom, a nisu upoznati s djelovanjem udruge, koja im može pomoći u ublažavanju problema s kojima se svakodnevno susreću.

Za ovu akciju udruga je uz pomoć brojnih sponzora osigurala i prodaju prigodnih valentinovskih majica, balona, ruža itd. Više o radu ove udruge može doznati na internet stranici www.pws.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 02:07